Rozhodně si myslím, že ČNB by měla reagovat na trh a vytvářet podnikatelské prostředí. Rozhodně ne takovým způsobem a metodami, jakými se pan Singer prezentuje. Lidmi opovrhuje a přitom si neuvědomuje, že jsou to právě lidé, kteří mu dopřávají jeho pohádkový plat. Na ty by měl myslet nejvíce. Bohužel to tak není. Kdo spoří v eurech, tak si vydělá, kdo v korunách, spláče nad výdělkem a o spořícím důchodci se nám může jenom zdát. Možná, že by lidé nebyli tak na…….., kdyby projev arogance moci z úst tak významného představitele ČR nebyl tak opovržlivý, arogantní, vulgární a nabubřelý.

Vzpomínám na pana Tošovského stejně jako na pana Tůmu, bývalé guvernéry ČNB, jejichž projev byl jasný, srozumitelný a nesmírně kultivovaný. Pan Singer je vulgární, ironický a silně arogantní – docela hnus ho poslouchat a navíc se u něj začíná projevovat závažný syndrom předcházející vážnému onemocnění a to je syndrom moci.

Á   propós důchodci. Konečně jim snad někdo přidá. Za celoživotní práci si takovou almužnu skutečně nezaslouží. Snad to přidání nebude zase v desetikorunách jak tomu byo nyní. Fakt pane Kalousku, váš humor je opravdu hnusný.   

Pan Singer hovoří o běžné rodině, ano také u nás existují, bohužel politika některých stran ve spojení s kmotry z nich udělala třídu nižší než střední. Jak konstatoval pan Kuba na svých plakátech tak  se bývalá střední třída opravdu bránila a zvolila jinou kombinaci moci, nad kterou zůstává stát rozum všem našim chytrým politologům a rádoby politickým komentátorům, kteří v praxi nedokázali nic a jejich projevy to jenom zdůrazňují. Já se toho neděsím, myslím, že nic horšího než předchozí vlády už to snad být nemůže. Na druhé straně proč ne. Když to nedokázali jiní, proč ne právě nesmírně schopný manažer Babiš, proč ne diplomacií protřelý Stropnický nebo právě riskantní Mládek nebo právě profesionální politik Sobotka?

Rusnokova vláda byla vládou prezidenta. Zrovna moc se jí nevedlo. Pravda být v opovržení sněmovny není asi dvakráte výhodná pozice, ale stále lepší než ta hrůza za Nečase. Ten se stále cítí uražený a kope okolo sebe jako chcípající kobyla. Plive na policii a to i přes to, že mu dokázali, že lže jako když tiskne.

Včera se jeho ODS usnesla, že bude jiná. No nevím. Projev pana Fialy mě nepřesvědčil a jeho budovatelsky laděná slova už vůbec ne. Připomenula mi spíše projev na závodní schůzi ROH. Zřejmě si někde přehrával polistopadové projevy. O konservatismu si jeho sdělení mohla nechat jenom zdát. No snad zde máme další se formující levici.

Paní Němcová si posteskla, že ji hodili do stoupy. No nevím co čekala, když celý svůj politický život byla naprosto nevýraznou osobou přisluhující kmotrům. Projev třetího kandidáta byl na politické úrovni doby kamenné. Sdělila, že jí poslanecký mandát stačí. No bodejť by ne, jjinak by se musela vrátit ke kravám.

Slušný a kultivovaný Pospíšil pohořel jako papír a bude se asi muset začít živit skutečnou prací.  To pro něj bude těžké, ale snad ho zachrání paní Mládková a svěří mu péči o své sbírky umění. I když jsem s ním v mnohém nesouhlasil, takového politika bych v ODS opravdu uvítal.

Pan Zaorálek to asi zřejmě nevytrhne. V europarlamentu nepřesvědčivý, bez jakýchkoliv výsledků nevystupující a hájící se tím, že všechno prý probere v zákulisí. Zatím nebylo publikováno nic, co by pro ČR vydobyl. No nevím třeba se mýlím. 

Přes to jim přeji aby se na scénu vrátili jako skutečná a posílená pravice, ale s tímto materiálem, asi těžko. Teď před několika minutami jsem se dočetl, že ODS si schválila, že odsouzení za úmyslný trestný čin není důvodem k vyloučení ze strany. No potěš je Pán Bůh! Oni se z toho sajrajtu snad vážně nechtějí dostat.

Co si přát na závěr? No snad jenom to, aby nám přestali vládnout kmotři a amatéři typu Topolánka, Nečase, Grosse a jim podobných a z naší krásné země se stala země demokratická slušná s kultivovanými lidmi, kteří si budou navzájem pomáhat a ne se vraždit, pomlouvat a podrážet a že typy které jsem před tím jmenoval se již natolik historicky znemožnili, že jejich výskyt se bude limitně blížit k nule.

Možná, že jsem moc kritický a náročný a mohli byste říci proč do toho nejdu sám. No prostě proto, že by mě to nebavilo, ale proto si k tomu přece mohu říci svůj názor, zejména když jsem poctivým daňovým poplatníkem a ti všichni se z daní nás všech vlastně živí. 

Tak ať nám to konečně vyjde!

Pavel Kynčil