Jenže v ten moment pronásledovaný vytáhl svou vlastní zbraň a začal po policistech střílet. Ti tak museli palbu opětovat a jedna z jejich střel zasáhla Nickyho, který už byl v tu chvíli zakousnutý do Simpsona a snažil se ho držet na místě, napsal web MailOnline.

Nicky zraněním podlehl. Policisté dříve přemýšleli o neprůstřelných vestách pro své čtyřnohé kolegy, z taktických důvodů, mezi které mimo jiné patří i horké počasí panující v Las Vegas, od toho však upustili.

Na středeční pohřeb se přišly s Nickym rozloučit stovky policistů v uniformách a také jeho psí kolegové, kteří mu zasalutovali štěkotem. Na závěr nechyběla ani salva z pušek.

Seržant Eric Kerns, Nickyho psovod, se při svém projevu neubránil slzám. S Nickym byli parťáci tři roky, přičemž u sboru v Las Vegas sloužil pes už od roku 2010. Už v únoru byl Nicky vážně zraněn při jiném zásahu, ze zranění se ale vylízal a rychle se vrátil do služby.

„Přišli jsme o milovaného člena naší rodiny. Nicky zahynul při tom, na co byl cvičen, a, upřímně, při tom, co miloval – honit padouchy,“ uvedl zástupce šerifa Kevin McMahill.