Jdi na obsah Jdi na menu

Američtí kongresmani přijali návrh mírnící příliv migrantů do země

20. 11. 2015

Dolní komora amerického Kongresu odsouhlasila ve čtvrtek návrh zvyšující bezpečnostní kontroly žadatelů o azyl. Podle něj bude každý uprchlík ze Sýrie či Iráku prověřen ještě před svým příchodem do USA a za jeho bezproblémovost bude odpovídat vedení kriminální ústředny FBI, tajných služeb i ministerstvo vnitřní bezpečnosti.

Hlasování ovlivnily páteční útoky ve francouzské metropoli, při kterých zemřelo 129 lidí. Někteří republikánští politici, prezidentští kandidáti i guvernéři začali poté záměr amerického prezidenta Baracka Obamy přijmout v příštím roce 10 tisíc syrských uprchlíků zpochybňovat.

Washington od začátku syrské války přijal okolo 2500 běženců. Bílý dům se už dříve nechal slyšet, že pokud návrh projde i Senátem, tak ho bude vetovat.

Norma prošla poměrem 289 hlasů ku 137. Většina hlasujících se držela předem daného postoje svých stran. Někteří demokraté se však odklonili od Baracka Obamy a hlasovali pro návrh.

Šéf demokratické menšiny v Senátu Harry Reid nicméně před hlasováním prohlásil, že ve druhé parlamentní sněmovně republikáni potřebný počet hlasů ke schválení nezískají.

Autoři: ,

-----------------------------------

Komentář:

Hehehe já levici všude na světě nenáviděl a ne jen až teď v důchodu ale desítky let předtím jako i před 30ti lety v Čechách.

Jsem a budu pravičák.

Mám totiž rád pravý sociální stát, takový co se vzorně stará o důchodce, nemocné a invalidy a takový přece nemůže být levicový. Takový stát musí být bohatý.

Mimochodem důchodový fond USA je bezmála 3 triliony dolarů v přebytku. Možná se vám to odváží napsat i český tisk. \Spíš ale pochybuji.

Ano USA je zadlužená. Něco přes 55,000 dolarů na osobu. Ale ani toto číslo nesmí na český server. Tam smí jen celková částka v bilionech. Cenzura českého tisku a vymývání mozků jsou priority. A budou pro ty, co neumí číst v jiných jazycích. Ti zaostalí jsou pro český tisk pokladem.

Proč Obama vetuje? Proč demikraté chtějí max příliv svých budoucích voličů je nasnadě. Buďte rádi, že vaše vláda není tak zvrhlá. Obama už v podstatě nemůže nic a jeho veto si republikáni zvládnou za jeho dluhy a výdaje ve vládě. Když jim nepůjde na ruku, nepůjdou oni na jeho.

Vaclav Vavra