Jdi na obsah Jdi na menu

O skutečnou svobodu a demokracii se musí stále bojovat

 

Dnešní sváteční den si musíme neustále připomínat a ze všech sil se snažit, aby byla svoboda a demokracie skutečná a nejen, aby se o ní jen mluvilo před televizními kamerami.

Den boje za svobodu a demokracii se váže ke dvěma událostem. První je z roku 1939, kdy byly české vysoké školy uzavřené nacisty. Stalo se tak po pohřbu Jana Opletala, jehož čin byl projev odporu proti německé okupaci. Hitler následně nařídil, aby všechny demonstrace byly potlačeny silou. Následně byly uzavřeny vysoké školy a 9 vedoucích představitelů vysokoškoláků bylo popraveno. Druhá událost, kterou si někteří z nás pamatujeme, se váže k roku 1989, ke studentským protestům na Národní třídě, které byly rukou Veřejné bezpečnosti násilně potlačeny a tím spustily sametovou revoluci. Tyto listopadové události vedly k pádu komunistického režimu. Označení sametová revoluce vymysleli novináři, a jedná se o označení naší revoluce, která byla provedena v podstatě bez násilí a na základě vzájemného dialogu.

Jsem přesvědčen, že si většina z nás představovala slibovanou svobodu a demokracii úplně jinak. Ano můžeme volně cestovat do zahraničí a svoboda slova také zatím ještě funguje, ale stačí nám to? Není to něco, co by mělo být úplně automatické a k tomu by měla být ještě nějaká přidaná hodnota? Můžeme ještě vůbec mluvit o svobodě a demokracii v dnešním podání a stavu Evropské unie?

V minulosti nás okupovali nacisté, pak přišli k moci komunisté se svou totalitou a dnes nás drží ve svých spárách Evropská unie, jejíž nevolení úředníci vymýšlí neskutečné nesmysly, které jsou zatíženy obrovskou byrokracií. Korunu na všechny ty euronesmysly nasadila ještě paní Angela, která do Evropy pozvala statisíce imigrantů, jenž se nezastaví před ničím. Vzhledem k tomu, že si s nimi EU již neví rady, vymýšlejí se různé přerozdělovací mechanismy a plány, jak tyto imigranty nacpat do všech států Evropy a to i přes jejich odpor a tomu se novodobě říká svoboda a demokracie.

Ne není to svoboda a demokracie, nýbrž bruselský diktát, kterému se musíme zuby nehty bránit, jelikož jen tak budeme svobodnou a suverénní zemí. A když už jsme u té demokracie, tak její nejspravedlivější forma je demokracie přímá, která je založená na referendech a přímé volbě a odvolatelnosti všech politiků.

Bojujme proto o skutečnou svobodu a demokracii, jinak nás samozvaní elitáři zaprodají!

Převzato z profilu.