Jdi na obsah Jdi na menu

Sníte o vlastním podnikání? Už neváhejte, nejste na to sami

30. 11. 2015
Program Nastartujte se, jehož hlavním cílem je podpora začínajících podnikatelů, jasně ukazuje, že lidé si v podnikání věří, mají nové nápady, odvahu překonávat těžkosti a motivaci uspět. Společně s tím také vědí, že ve svých začátcích mohou nalézt podporu nejenom v rodině nebo u přátel, ale také u své banky. Takový přístup by měl inspirovat každého, kdo s rozjezdem svého vlastního podnikání dosud váhá.

Na webu www.nastartujtese.cz najdete inspirativní příběhy účastníků z dosavadních tří ročníků grantového programu.

Nastartujte se letos vyhrála unikátní obuv ze segmentu „Barefoot“

Odborná porota programu Nastartujte se vyhodnotila z 53 přihlášených podnikatelských plánů jako nejlepší projekt Skinners, tedy něco mezi botou a ponožkou vyznačující se skladností, antibakteriální úpravou a širokým spektrem využití zejména při sportu, ale i cestování a odpočinku. Na realizaci svého podnikatelského záměru získal autor projektu od Komerční banky finanční grant ve výši 300 tisíc Kč.

Na druhém místě se umístil projekt DataFromSky, zabývající se analýzou dopravy z leteckých videí a predikcí dopravních nehod. Bronzovou příčku obsadila společnost Spindo, která pomáhá s reklamou a propagací malým regionálním obchodníkům.

Cenu veřejnosti a finanční grant 50 tisíc Kč získal projekt „ZDRAVIJEZIVOT.cz“. Jde o projekt zaměřený na možnosti financování zrakové a dentální péče, která není hrazena z veřejného zdravotního pojištění, a veterinárních zákroků pro majitele domácích zvířat.

Na rozjezd pomůže 30 tisíc Kč

Začátek každého podnikání je neoddělitelně spojený i s potřebou peněz a výkyvy finančních prostředků. I tato situace má své řešení. Komerční banka v těchto případech nabízí možnost využít předschválený finanční limit, a to pro plánované i neplánované výdaje. Podnikatelé si mohou okamžitě sjednat i bez doložení výkazů kreditní kartu s limitem 30 tisíc Kč nebo je pro ně ve stejné výši připraven úvěrový rámec, který lze čerpat na podnikatelském účtu.

Bankovní služby pro start podnikání zdarma

Produkt, který usnadní podnikání a který je možné upravit podle skutečných potřeb, je oblíbený podnikatelský Profi účet od Komerční banky. Začínající podnikatelé získají s Profi účtem vše, co pro start podnikání potřebují – běžný účet s měsíčním elektronickým výpisem, bezkontaktní platební kartu, ovládání účtu přes internet i telefon a deset elektronických plateb každý měsíc. Vedení Profi účtu mají začínající podnikatelé zdarma. Stačí jen provést měsíčně alespoň jednu aktivní transakci.

Start-up market: bonus pro účastníky programu Nastartujte se

Program Nastartujte se není jen o finanční odměně, ale také o inspiraci, zviditelnění a zajímavých informacích ze světa podnikání. Letos mohou účastníci poprvé získat i finanční podporu od samotných návštěvníků webu v rámci Start-up marketu.

Pokud se soutěžící rozhodnou, mohou své produkty a služby na webu nabízet a získat jejich prodejem finance na další rozvoj svého podnikání. Jde o první portál na českém trhu, který nabízí zajímavé start-upové produkty a služby na jednom místě.

Nastartujte se je program Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR podporující začínající podnikatele. Na webové stránce www.nastartujtese.cz najdou zájemci o podnikání řadu inspirativních příběhů a videí. Registrací na portálu se pak dostanou k výhodným nabídkám od partnerů programu.

Pravidelné aktuality ze světa podnikání mohou fanoušci sledovat na facebookové stránce programu www.facebook.com/nastartujtese.cz.

Co potřebují začínající podnikatelé v oblasti financí?

  • Mít spolehlivého poradce.
  • Spořit čas a náklady.
  • Neplatit za věci, které nepotřebují.
  • Ovládat firemní finance z libovolného místa pomocí počítače, mobilu či telefonu.
  • Možnost získat finanční rezervu, například díky kreditní kartě.
  • Být informovaný o pohybech na účtu, například formou SMS, emailu nebo faxu.
  • Garantovanou úroveň služeb, například v případě nespokojenosti během prvních třech měsíců s nově otevřeným účtem, nebo vybranými produkty, vrací KB poplatky za jeho vedení

Zjistěte, jak vašim potřebám odpovídají služby a produkty Komerční banky. Založte si Profi účet jednoduše on-line na www.kb-online.cz.

Autor: