Jdi na obsah Jdi na menu

Miloš Zeman je po 23 letech opět dalším (i když bývalým) komunistou na hradě!

28. 6. 2015

Ještě že se toho Karel Kryl nedožil. Musel by zase emigrovat. Taková ostuda. Bývalý komunista Miloš Zeman složí prezidentský slib do rukou bývalého komunisty Milana Štěcha a usedne se svým „odstřihnutým“ poradcem bývalým komunistou Miroslavem Šloufem na „pomyslný trůn“.

A jak bude bývalý komunista a nový prezident začínat rozhovory s médii? Asi následovně: „Jak pane redaktore dobře víte, jsem duší stále komunistou i sociálním demokratem. Prolhal jsem se až na hrad a za pomoci podrazů v režii mého „odstřihnutého“ poradce jsem národu ukázal, kdo vlastně jsem. To, že mne zvolili je jen a jen jejich věc. Já jsem zde od toho, abych vládnul.“

A má pravdu. Zemanovi se opět povedl husarský kousek, obelhal více jak polovinu národa a jako komunistický kandidát (byl jediným kandidátem KSČM) opět vítězí. Z pohledu Miroslava Šloufa a Miloše Zemana se muselo lhát a házet špína na protivníka. V rovině morálky, charakteru a úcty k národu se nedalo bojovat s čestným člověkem.

Pro slušné, inteligentní a vzdělané lidi je to velká prohra, zato lháři, podvodníci a lidé menšího rozhledu si mnou ruce. Sice Baťa se obrací v hrobě, ale především sever Moravy slaví.

Český národ propásl historický okamžik, který se již nemusí opakovat. Svět se nám bude opět smát a bude se ptát, kde ta zemička vlastně leží. Jestli ve středu Evropy (vždy byla součástí „Svaté říše Římské“, která se rozkládala ve střední Evropě a zahrnovala Německé království, České království, Italské království, Burgundské království a stovky knížectví, vévodství, hrabství, svobodných říšských měst

a jiných oblastí), nebo zda se již posunula někam na Ukrajinu.

Nesmíme věšet hlavu, ale naopak si říci ono cimrmanovské (spolu s baronem Ludwigem Úvalským von Úvaly u Prahy) "My víme, co děláme, český národ je prosíravý.".

Je nám ctí, že můžeme tímto poděkovat panu Karelu Schwarzenbergovi (celým jménem Karel Jan Nepomuk Josef Norbert Bedřich Antonín Vratislav Menas kníže ze Schwarzenbergu) za krásných 14 dní, kdy jsme po 23 letech zase cítili ten nádherný pocit z Václavského náměstí (kde jsme cinkali klíči a byli opojně svobodní), že nastává doba slušných lidí a kdy se budou skutky nazývat pravými jmény (tunelování bude tunelování, krádež krádeží, podvod podvodem a lež lží). Jak jste řekl a jak rovněž říkali pánové Jiří Voskovec a Jan Werich, sejdeme se v lepších časech.   

Karel Šimek

171px-karel_schwarzenberg_on_june_2-_2011.jpg