Jdi na obsah Jdi na menu

Jak zajistit, aby ČR byla cílovou zemí pro imigranty.

Když se v kůži Syřana, Afghánce, Eritrejce atd. pohnu s válkou zbídačelé země a spálím za sebou mosty, jsem v situaci, kdy si kromě záchrany holého života mohu rozhodnout, že půjdu za tím nejlepším co se mi (ne)nabízí. 

Víme dobře, že Evropa není ekonomicky homogenní. Jsou zde minimálně tři výkonnostní skupiny a imigranti to díky novým informačním technologiím vědí velmi dobře. Když např. emigruji do USA a chci být úspěšný, skončím buď v Kalifornii, nebo v New Yorku. Když jsou v Evropě atakovány více méně jen ekonomicky vyspělé státy, vypadá to blbě. Evropa totiž není jednotná, i když to předstírá.

Od II. světové války se Západoevropané pokouší domluvit a zvykat si na mírové soužití. Když už to jakž takž vstřebali, buch, museli se smířit s hrozbou zaostalých Východoevropanů. A teď další nálož Ukrajinců, a Asiatů.  Německo je fakticky kolonií USA, podobně jako GB a Francie jsou to země, ve kterých se multikulturní agendu vymyšlenou pro zcela jiné podmínky, pokouší prosadit v národních státech. To co činí Evropu jedinečnou, je právě sdílení geografického prostoru separovanými  národy, vyvážené staletími válečných konfliktů.

Ve vypjaté diskuzi o imigrační vlně se mezi občany příliš nezdůrazňuje hlavní problém. Tím je naše nevýkonná ekonomika a chudoba průměrného obyvatele. Nebudu spekulovat, zda je to schopností našich elit, luxovat zdroje do vlastních kapes, nebo jen neschopnost podnikatelů, a politiků se takovým i jiným příčinám chudoby bránit. Ačkoliv jsme již 25 let propojeni se sousedy s dvoj, a trojnásobnou kupní silou, rozdíl se spíš zvětšuje, než vyrovnává.

Nejrychlejší způsob jak si zajistit lepší životní úroveň by bylo nechat se anektovat Německem, ať si v ČR dělají, co chtějí. Takový dobrovolný protektorát. Že by to byla revize výsledků II. světové války? Ale kdež, byla by to definitivní výhra zájmů USA, jejímž je Německo v kontinentální Evropě hlavním vykonavatelem. Jejím cílem je vymazat národnostní rozdíly svázané s regionem a nechat národnost figurovat jen jako položku ve formuláři na pracovním úřadě. Potom od nás imigranti možná nebudou utíkat. Kdo by to chtěl?

Jeví se mi, že současný imigrační pochod je záměrně vyprovokovanou součástí tohoto procesu. Tlačí totiž na evropské státy ve smyslu vzdání se většiny státotvorných kompetencí, nutí je vytvořit společnou armádu a policii a potažmo i silnou centrální vládu s rozhodovacími kompetencemi. Celé je to doprovázené snahou o likvidaci nefunkčních hranic.

Může se to jevit jako přirozený proces, ale v souvislosti se současnými událostmi na východě Ukrajiny i na Blízkém Východě a severu Afriky to spíš napovídá, že je vyprovokovaný záměry nějakého „globálního prediktora“ (pěkný termín, prosazovaný ruským apologetem V.V.Pjakinem. https://youtu.be/tyYlFY2Lyu0), za něhož je možné dosadit strašáka z libovolné konspirační teorie.

Stát, kde se lidé domluví národním jazykem, a krajina připomíná Ladovy obrázky, je již mrtvý. Nostalgie po takové zemi nám ho nevrátí. Dnes nás před ztrátou národní identity chrání už jen chudoba. Budeme-li bohatí, budeme i atakováni. Měli bychom za to být vděční našim politikům nebo ne? Oni chrání jen své osobní zájmy. Jaké reprezentanty volit do nových časů? Jaké úlohy jim dát? Víme, co skutečně chceme? 

Daniel Řehák