Jdi na obsah Jdi na menu

Cestovní kanceláře hlásí rekordní prodeje za červenec, zájem je o Řecko a Turecko

 
 
Dovolená u moře - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy
Dovolená u moře - ilustrační foto. 
foto: Shutterstock

 

Cestovní kanceláře registrují za červenec rekordní prodeje tzv. last minute zájezdů. Například Invia uvedla, že prodala zájezdy za skoro miliardu korun, což je zhruba sedmina jejích loňských tržeb. Největší zájem byl o Řecko, Egypt a Turecko, vyplývá z ankety mezi kancelářemi.

Invia uvedla, že proti loňskému roku, který byl rekordní, se letos v červenci zvýšily prodeje o deset procent, lidé u ní koupili více než 24.000 pobytů. Nejoblíbenější destinací bylo Řecko, kterou si vybralo 27 procent klientů, uvedla mluvčí Invie Andrea Řezníčková. Lidé dále preferovali Egypt (12 procent) a Bulharsko (11 procent). „Největší nárůst pobytů byl u Turecka, a to o 40 procent. Tam vévodí oblasti Alanya, Side a Turecká riviéra,“ dodala Řezníčková

Zvyšující se zájem o nákupy i o Turecko potvrzuje cestovní kancelář Fischer. „Ve srovnání s loňskou rekordní sezónou momentálně prodeje rostou dvouciferným tempem. Největší zájem mají klienti o Tureckou riviéru, řecké ostrovy Rhodos a Kréta, Egypt nebo Tunisko. Týden v pětihvězdičkovém hotelu na Turecké riviéře se dá pořídit za 14 000 Kč, v Egyptě dokonce za 12 000 Kč,“ uvedl mluvčí kanceláře Jan Bezděk.

Podle obchodního ředitele Exim Tours Petra Kostky se uklidnila situace kolem letadel Boeing 737-Max. „Máme za sebou rekordní červenec, kdy jsme prodali o 15 procent zájezdů více, než v loňském roce. Průměrná cena zájezdů v červenci je 17 580 Kč,“ řekl. Podle něj klienti nejvíce požadují Turecko, vedle Egypta a Tuniska je zájem o řecké ostrovy, Itálii a Mallorku.

Autor: ČTK