Jdi na obsah Jdi na menu

Lední medvědice Cora z Brněnské zoo již bere mládě na procházky

27. 2. 2016

Brno - Lední medvědice Cora z brněnské zoo již vodí své tříměsíční mládě z porodního boxu ven do expozice. Návštěvníci zahrady si medvídě poprvé prohlédnou až v březnu. Zatím je totiž cesta k expozici ledních medvědů uzavřena, aby měla matka na péči o své mládě klid. ČTK to dnes řekla mluvčí zoo Monika Brindzáková. Coru s jejím potomkem zřejmě vylákalo ven teplé počasí.

foto

Lední medvědice Cora z brněnské zoo již vodí své tříměsíční mládě z porodního boxu ven do expozice. Návštěvníci zahrady si medvídě poprvé prohlédnou až v březnu. Zatím je totiž cesta k expozici ledních medvědů uzavřena, aby měla matka na péči o své mládě klid. ČTK to dnes řekla mluvčí zoo Monika Brindzáková. Coru s jejím potomkem zřejmě vylákalo ven teplé počasí. ČTK Zoo Brno

Chovatelé předpokládali, že na první procházku se vydá medvědice s mládětem zhruba za měsíc. Tak tomu bylo i u jejích předchozích odchovů. Cora je matkou dvojčat Billa a Toma a také Nanuka a Komety. Počátkem týdne ale na jižní Moravě panovaly téměř jarní teploty, což patrně přimělo Coru vyjít z boxu.

"Může v tom hrát roli to, že je medvídě jedno a v boxu se samo nudí, ale může to být i extrémně teplým počasím," řekl ČTK ředitel zahrady Martin Hovorka. Uvedl, že se již připravuje první veterinární prohlídka mláděte. Chovatelé při ní zjistí jeho pohlaví a naplánují křest ledního medvíděte.

Brněnská zoo chová 800 zvířat 200 živočišných druhů. Ročně ji navštíví 260.000 lidí. V době, kdy s Corou pobíhají ve výběhu její potomci, se ale návštěvnost zvyšuje.

Autor:
www.ctk.cz