Jdi na obsah Jdi na menu

Vzdělávání

uc-berkeley.jpg

Svět vzdělávání online pro Vás

International Media & Business Group

Na vzdělávacím portálu IM&BG naleznete jak rozcestníky na VŠ, univerzity a jednotlivé fakulty v ČR i zahraničí, tak také jazykové a přípravné kurzy i vzdělávací programy dalšího rozvoje pro manažery.

 Studium   Vysoké Školy 

Objednávejte online ještě dnes!

 

 

Příspěvky

Brožura poradí, jak zvýšit kvalitu školy otevřeným vzděláváním

Konkrétní příklady prospěšnosti otevřeného vzdělávání či jak otevřené zdroje vytvářet a jak s nimi pracovat. To jsou vybrané kapitoly nové brožury, kterou pro ředitele a zřizovatele škol vydala Aliance pro otevřené vzdělávání. Cílem je podpořit kvalitativní rozvoj učitelů i škol.

 
22. 3. 2016 | | Rubrika: Vzdělávání

Poprvé do školy. Za výbavu pro prvňáčka zaplatíte i 8 tisíc

Současný shon v papírnictvích značí jediné – blíží se září a s ním první školní den pro více než 100 000 prvňáčků. Jejich rodiče by se proto měli připravit na zvýšené výdaje. Opravdu je ale výbava přijde na několik tisíc?

 
13. 3. 2016 | | Rubrika: Vzdělávání

Univerzita Karlova naštvala studenty. Za semestry navíc si nově připlatí

Karlova univerzita v půlce semestru oznámila, že kdo se chystá prodloužit anebo už prodlužuje magisterské studium, musí si ho nově zaplatit. Na jiných vysokých školách je jeden rok navíc zdarma. Někteří studenti považují náhlou změnu za nefér.

 
13. 3. 2016 | | Rubrika: Vzdělávání

Čeští studenti umí vyhledávat praktické informace na internetu, rezervy mají v oblasti bezpečnosti

V loňském roce připravil Dům zahraniční spolupráce již počtvrté testování počítačových dovedností v testu IT Fitness. Test probíhal pod záštitou MŠMT v rámci celoevropské kampaně eSkills for Jobs 2015 a tvořilo ho 25 otázek z oblasti informačních technologií. V letošním roce se do testu zapojilo na 16 000 osob, což je o 20% více než v předcházejícím roce. Z toho 7 600 testujících si zvolilo jednodušší test pro základní školy a 8 400 pak test vyšší úrovně pro střední školy a širokou veřejnost. Průměrná úspěšnost činila 45,5 %.

 
6. 3. 2016 | | Rubrika: Vzdělávání