Končí Nečasova vláda. Dle vyjádření soudruha Foldyny z ČSSD na facebooku, nejhorší vláda od roku 1945. Politický orgasmus nad tímto faktem neskrývá na stejné sociální síti ani jeho partajní přítel Škromach, který snad za poslední rok nevyprodukoval jinou myšlenku než, že po nečasu přijde konečně oranžové sluníčko. Nu což, každý máme svoje limity. Otázkou je, nakolik se oběma socanům bude líbit loutková vláda lezců do Zemanova konečníku. Dosáhne v jejich očích alespoň kvalit vlády masového vraha Gottwalda?

Velmi trpké ovoce sklízí lídr pseudopravice Petr Nečas. "Banalita" s milenkou, která neukočírovala svoje ambice a chtěla vrtěti nejen ocasem, ale celým psem i s podřízeným aparátem, by dříve stála jen pár shovívavých úsměvů. Poté, co se projevil snad jediný opravdu chvályhodný výsledek práce dnes končící vlády – uvolnění politických otěží v práci státních zastupitelství a policie, kdy se přeci jen malinko vytratilo absolutní krytí všech zlodějin a prasáren páchaných mocenskou mafií napříč politickým spektrem, spadla klec na papírového vůdce.

Nečas zaplatil, a zřejmě možná ještě zaplatí, za svoji nemastnou neslanou politickou hru na modrého náčelníka vysokou sumu. V troskách manželství, rodina, kariéra i morální kredit. Kolika před ním však prošly podobné excesy s křišťálovou čistotou? Nicméně snad bude osud jeho i celé ODS konečně jasným mementem pro další pokusy “pravice”, ale hlavně té reálné pravice, deklarovat liberální a praktikovat sociálně demokratickou politiku.

Výsměchem veřejnosti je pak střídání na postu ministra financí. Odcházející daňový mág Kalousek se na své poslední tiskové konferenci ve funkci snažil voličům namluvit, že zkonsolidoval státní finance a snížil dluh či jeho obslužnou zátěž. Je to stejně absurdní tvrzení jako, že nastupující Jan Fischer je kompetentní odborník, nad kterého v naší vlasti není.

Zdá se, že z celé dnešní situace v naší Banánové republice je nejvíc vysmátý Miloš Zeman se svými soudruhy, kmotři na dovolené, kteří upadají v běhu událostí opět v zapomění a právě dluhový manipulátor Fischer, který se jak při vstupu do KSČ, tak i v pokračování své profesionální kariéry, opět vsoukal do správné zadnice. Jeho cena na korupčním trhu stoupla za pár hodin o více jak pět miliónů i dle transparentního presidentsky motivovaného účtu. Co na to JUDr. Ištvan?

A co na to my, přátelé?

Diskuse bez registrace, další články, volební anketa: ZDE.