Jdi na obsah Jdi na menu

Aplikace ezRide: větší bráška CG Transit pro cestování v zahraničí

9. 3. 2016

 

Čeští vývojáři, kteří stojí za CG Transit, nejlépe hodnocenou aplikací na vyhledávání dopravních spojení v České republice a na Slovensku, vytvořili apku ezRide, která vám pomůže plánovat výlety v systému veřejné dopravy v několika evropských, amerických a kanadských měst. A to v offline režimu, což oceníte právě při zahraničních cestách.

ezRide: Omezený, ale slibný začátek

Čerstvá novinka, která spatřila světlo světa 26. února, nabízí z evropských měst Berlín, Budapešť, Manchester, Milán, Oslo, Paříž, Řím, Stavanger a Torino. Do Spojených států amerických se můžete vydat s touto aplikací do Bostonu, Chicaga, Dallasu, Denveru, Honolulu, Houstonu, Los Angeles, Minneapolis, Philadelphie, Pittsburghu, Portlandu, San Francisca a Washingtonu. Kanada má zastoupena města Edmonton, Ottawa, Quebec, Toronto, Vancouver a Winnipeg.

Stačí si vybrat příslušné město, stáhnout aktuální jízdní řád do svého telefonu (vždy záležitost pár MB) a můžete vyrazit. Věříme, že se jedná o základní seznam, který se bude v budoucnu ještě rozrůstat. To i slibují autoři v popisu této aplikace na Google Play.

Zkušenostmi vyladěná aplikace

Vývojáři celou aplikaci vytvořili na roky osvědčeném systému CG Transit, takže vás nic nepřekvapí. Intuitivní ovládání v atraktivním materiál designu vám nabídne od klasického vyhledání spojení, přes zadávání bodů na mapě, informací o odjezdech ze zastávky, až po funkci seznamu linek resp. spojů v jízdním řádu s možností vyhledání podle názvu linky. Pokročilý našeptávač ulehčí a zrychlí zadávání přesných názvů zastávek.

V neposlední řadě jsou velkou výhodou předpokládané odjezdy v reálném čase u jednotlivých výsledků vyhledání. K využití této funkce už musíte být ale online. Informace o reálných časech odjezdů ze zastávek jsou znázorněny odlišně od české verze, ale vždy je lehce najdete pod vyhledaným spojem a s označením obdobnému symbolu Wi-Fi. Bohužel ne všechny dopravní systémy mají k dispozici tato data, takže někde se budete muset spolehnout jen na jízdní řád. Příjemným bonusem je také využití aplikace na hodinkách Android Wear.

Na zkoušku celý měsíc zdarma

První měsíc získáte trial licenci ezRide Premium, díky níž si vyzkoušíte všechny funkce aplikace zcela zdarma. Po uplynutí této doby se budete muset buď smířit pouze se základními funkcemi a zobrazováním reklamního banneru, nebo si zakoupíte roční licenci od 24,20 Kč do 99 Kč za položku.

Propracovaná aplikace s offline jízdními řády má dobře našlápnuto jít ve stopách svého českého předchůdce a stát se nejoblíbenějším pomocníkem při cestování hromadnou dopravou v zahraničí.

 

Autor: