Jdi na obsah Jdi na menu

Vivat Zeman - vivat Čína!

Rozporuplný prezident Miloš Zeman pozval při své oficiální návštěvě Činy čínského prezidenta na oficiální návštěvu České republiky. Konečně se český politik vymanil ze spárů patolizalské proevropské politiky! Hurá!

Pamatuji listopadovou "revoluci". Tehdejší představitel Václav Havel, pozdější prezident federace Československa učinil, i když určitě ne sám, kroky k západní civilizaci ke které jsme vtehdy nekriticky vzhlíželi a politická reprezentace kroky vedoucí k opuštění zahraničních trhů kterým dominovaly naši vyrobci zbrojní techniky.

Co tento bezhlavý, pro zaměstnance továren, krok znamenal teď už víme! Ztrátu odbytových možnosti, nezaměstnanost, technologickou zaostalost, v každém případě co se týče kvantity, v tomto segmentu výroby.

Námi vyklizené, politicky, ne tržně, pozice záhy obsadily  západoevropské a americké firmy s odůvodněním, že tamní kapitál je na politické reprezentaci nezávislý a proto neomezitelný!

Co nám zbylo? Oči pro pláč! Svět nám tleskal za zodpovědný postoj, oceňoval Havla cenami, no fabriky chátraly, lidé neměli, dodnes někteří nemají, práci a ani peníze, které by si uměli vydělat v případě, že by mohli dělat práci kterou dělat uměli!

Známý, hokejový sudí říkával: v případě, že mi diváci tleskají vím spolehlivě, že jsem něco podělal! Je to jasné, jak facka, nikdo vás nebude chválit, když ho porazíte, když v čemkoli na rozdíl od něj uspějete, no rád vás poplácá po rameni, když vás porazí!

V případě, že politika Miloše Zemana povede k otevírání nových možností pro práci našich lidí, tak je to něco, co má skutečnou hodnotu na rozdíl od politicky prázdných deklarací přinášejících naším lidem jenom ztrátu možností a chudobu!

Ján Sliacky