Jdi na obsah Jdi na menu

(Ne)podrazila nohu Syřanovi a svět jí nenávidí. Ten Syřan je ale terorista a zřejmě i vrah

Další mediální masírka, která následovala po nebohém utonulém syrském chlapci. Pamatujete? Media na nás tehdy vychrlila dojemnou pohádku o nebohém uprchlíkovi a bezcitné kameramance, která „uprchlíkům“ podráží nohy.

video http://www.youtube.com/embed/_4mCSwQOCWs

Tu kameramanku díky videu nic neomlouvá, bylo to od ní podlé, že? Za chvilku uvidíte, že nebylo.

Media 17. září 2015 psala (cituji): „Syrský migrant Usáma Abdul Mohsín, kterému podrazila nohy maďarská kameramanka Petra Laszlová, když utíkal přes srbsko-maďarskou hranici, získal novou práci ve Španělsku. Mohsín, který v Sýrii vedl fotbalový klub, bude pracovat jako trenér ve fotbalové škole Cenafe v Getafe u Madridu. Práci se mu rozhodli dát, aby pomohli „kamarádu trenérovi“, řekl britské BBC ředitel školy Miguel Angel Galan. Upřesnil, že pomohou celé jeho rodině: „Dostanou ty nejdůležitější věci: ubytování, stravu, oblečení a práci trenéra.“   Tohoto „nebohého“ trenéra vítal dokonce fotbalový klub Real Madrid včetně Cristiana Ronalda. Moshín o incidentu řekl: „Kopnutí novinářky bylo velmi děsivé a silné,“ řekl a dodal: „Překvapilo mě to. Pak přišla bolest, když jsem viděl strach a paniku ve tváři svého syna. Saíd brečel dvě hodiny. Byl jsem vyděšený.“  Media byla zaplněna srdceryvným příběhem a i naše drahá veřejnoprávní ČT uronila slzu: zde
Reportérka byla propuštěna a uprchlík se stal trenérem. Dojemný příběh, viďte?

Jenže, obětí nebyl Syřan, ale reportérka, která se pouze při přetáčení těla více rozkročila a migranta se nijak nedotkla. Jak dokazuje video z jiné kamery, nezakopl o nohu, ale o kámen. Když se proti kameramance rozběhl dav a měla plné ruce kamery, pudově se bránila nohama. Ale "pravda" zvítězila, že?:

video http://www.youtube.com/embed/GRJtRJltPPY

Každé z videí ukazuje něco jiného. Kde je tedy pravda? Jenže tady nejde o neprávem odpískanou penaltu, ale o štvanici na člověka. Navíc, záběry druhé kamery vyvrací zkreslené záběry té první. Ve zpomalené části druhého videa je jasně vidět, že Syřan začne padat po kontaktu s policistou DŘÍVE, než se dostane na úroveň kameramanky. V prvním videu, kde je záběr jak kameramanka kopne dítě do nohy, je umně vystřiháno, co tomu předcházelo - několik dospělých mužů do ní vrazilo tělem a tak se začala pudově bránit.

Zde ale pohádka končí a to velmi neslavně. Kurdská skupina PYD totiž zveřejnila ve svých oficiálních médiích fakt, že Abdul Mohsen bojoval po boku Nusra na frontě před svým odjezdem ze Sýrie na jaře 2015. PYD prohlásila, že Abdul Mohsen se podílel na násilném potlačení kurdských nepokojů ve městě Qamishlo v roce 2004 po fotbalovém zápase, kdy bylo více než 50 Kurdů zabito syrskými bezpečnostními silami. Abdul Mohsen byl v té době trenérem klubu Deir Ez Zor v období 2004 -2010. PYD prohlašuje, že byl podněcovatelem násilí po fotbalovém utkání mezi kluby Deir Ez Zor a Qamishlo a podílel se na zabití více než padesáti civilistů. PYD zveřejnila fotografii Abdula Mohsena ne své stránce na Facebooku, kdy se ztotožňuje s členy fronty Nusra, a sám dodává, že bojoval proti Kurdům v oblastech  Amudeh, Serekaniye a Afrin. Real Madrid tak přivítal na svém hřišti vraha a Ronaldo vedl na hřiště za ruku jeho syna. Goebels by blednul závistí nad takovou lží a propagandou. (zdroj: http://rudaw.net/english/middleeast/syria/20092015).

"Trenér" Usama al-Abdelmohsen s vlajkami Al Nusrá a Al Kajdy na svém faceprofilu. (This is Christian Syria)

Media připěchala s „neskutečným příběhem uprchlíka. S vylhaným příběhem, jako většinou. S příběhem uprchlíka, jež zažil děsivé a silné kopnutí novinářky, ke kterému ale ve skutečnosti nikdy nedošlo. Kolik děsu a bolesti cítili ti vraždění Kurdové? Jak dlouho ještě budeme vítat a oslavovat migrantské vrahy  či teroristy? Až do doby, než začnou zabíjet i nás?

Výjimečně žádám - předejte prosím tento blog dál, protože media tato fakta nezveřejní.

Michal Malý