Jdi na obsah Jdi na menu

Bída českých politiků a EU

27. 6. 2015

Také je vám při sledování současné domácí politické scény smutno na duši? Pro nás voliče je spíše důležité zachovat si chladnou hlavu a dívat se na „rejdy“ našich politiků prizmatem „našeho vlastního stáří“ a našich potomků. My jistě ne, ale snad až další generace politiků docení význam sjednocené Evropy a všech výhod (i negativ) z toho plynoucích. Jak nám vzdálená či nedávná historie již nejednou potvrdila Evropa musí spolupracovat ať se to někomu líbí nebo ne. Naštěstí pozitivní síly většinou „převálcují“ vše negativní, a to upadne časem do zapomnění. Snad až další generace politiků docení význam sjednocené Evropy.

Jak všichni dobře víme, ze všeho nejvíce potřebujeme od našich současných politiků zajistit přímý či nepřímý vliv na chod a rozhodování v
EU. Bohužel až na výjimky nejsou toho schopni. Přímo či nepřímo musíme rovněž přispívat ke všemu pozitivnímu co nás všechny posune zase o „kousíček“ dál. Za dvacet-třicet nebo snad lépe za padesát let si naši potomci nebudou umět představit život bez EU jako pevného celku. Musíme si také uvědomit, že v rámci světa i EU bude hrát až ty další „housle“ (snad třetí, čtvrté či páté) natož naše malé samostatné „české údolí“.

Věřme, že
Klausové a jiní ekonomičtí všeználkové (a nejen ekonomičtí) se již rodit nebudou a i jim podobní Machové a spol. postupně vymřou na nepochopení rozumných lidí.

George Grosmann