Jdi na obsah Jdi na menu

Podívejte se, jak bude vypadat výletní loď Virgin Voyages miliardáře Richarda Bransona

 
Podívejte se, jak bude vypadat výletní loď Virgin Voyages miliardáře Richarda Bransona

Loni na podzim miliardář Richard Branson představil plán stavby své první výletní lodi, která by měla být určena pro téměř 3 000 pasažérů s předpokládaným vyplutím v roce 2020. Minulý týden osmašedesátiletý britský podnikatel slavnostně oznámil i jméno první lodi ze série Virgin Voyages, kterým je Scarlet Lady, a to na počest jména jednoho z prvních letadel aerolinek Virgin Atlantic.

Na svém blogu podnikatel píše, že stavba lodi jde prozatím podle plánu a vše nasvědčuje tomu, že by měla být během necelých dvou let dokončena. Zároveň s odhalením jména slavil celý tým podílející se na stavbě také první ponoření lodi do moře, které proběhlo v janovském přístavu v Itálii. Právě tady se loď staví.

To, že je Richard Branson známý jako miliardář snažící se různými cestami přispět ke zlepšení životního prostředí a zároveň zajištění co největšího pohodlí svých klientů, dokazuje právě i tímto svým počinem. Loď slibuje spoustu relaxu a zábavy, které by měly být zajištěny velkým množstvím dostupných aktivit a služeb jako například lekce fitness nebo jógy či lázně umístěné přímo na lodi. Zároveň majitel značky Virgin chce, aby loď co nejméně znečišťovala oceán. Proto prý bude využívat ekologické zdroje a jedním z pravidel plavby bude zákaz jednorázového užití plastů.

„Velmi nám záleží na ochraně oceánu, a proto jsem pyšný na to, že se společnost Virgin Voyages zavázala k ekologickému přístupu například zákazem jednorázového využívání plastů na palubě,“ píše Richard Branson na svém blogu.

Protože by se nová loď a celý její systém měly výrazně lišit od již existujících, jedním z cílů společnosti je také zvýšit zájem žen o lodní dopravu. Ženy nyní celosvětově tvoří pouhá tři procenta zaměstnanců v námořnictví a to plánuje britský miliardář změnit. Vedení proto připravuje speciální program pro výcvik žen, který zajistí, aby se mezi námořnickou posádkou snížil velký rozdíl v zastoupení mužů a žen.

Začátek stavby druhé ze tří plánovaných lodí

Richard Branson již navíc společně se šéfem Virgin Voyages Tomem McAlpinem plánuje začátky stavby druhé ze tří plánovaných lodí, které budou tvořit prozatímní flotilu společnosti. Druhá loď by měla být postavená v roce 2021, třetí poté v roce 2022.

Scarlet Lady by měla poprvé vyplout v roce 2020 z přístavu v Miami, odkud bude pravidelně pořádat sedmidenní okružní plavby po Karibském moři pro více než 2 700 pasažérů a 1 150 členů posádky.