Asi se nemá smysl vracet k neuvěřitelným situacím, které předváděl opilec Zeman v přímém přenosu. Všichni je viděli a jen pár naivních a (jak sami sebe nazývají) obyčejných lidí věří tomu, že příčinou byla tu viróza, tu zase podebraný palec.

Ovšem nejpovedenější kousek se podařil Zemanovi sestavením nové vlády z party jeho příznivců , kamarádů a podporovatelů. Obskurní panoptikum postaviček vyslyšelo volání cara Zemana a přispěchalo si sednout na ministerská křesla. Že to může být jen na měsíc? To přece nevadí…Vždyť za měsíc se toho dá tolik stihnout.. Že bez jakéhokoliv mandátu? To přece nevadí.. „Obyčejný lid“ stejně nerozlišuje mandát sněmovny a mandát prezidenta. Zvolili jsme si přece cara, ten nám slíbil sundat vládu a slib splnil…Tak co.. Mandát od „obyčejného lidu“ car Zeman má…

Doposud by to nemusela být až tak obrovská národní tragédie. Pokud tedy vyloučíme „zbytečnou“ morálku. Tato země už přežila ve vládě i na hradě alkoholiky (Gottwald), hlupáky (Zápotocký) i diktátory a jejich loutky ( protektorát)…

Jenže za tím vším se hraje o naprosto jasné byznysové věci, o kterých „obyčejný lid“ v nadšení z pádu „nenáviděné“ Nečasovy vlády ani netuší nebo tušit nechce. Jedná se o miliardové zakázky na dostavbu Temelína . O kterých může rozhodnout tato vláda bez souhlasu Sněmovny. Jedná se  o Gripeny. Rozhodnutí je pouze na vládě. Ale hlavně se jedná o zatím úspěšnou snahu dostat se pod větší vliv ruských byznysových a politických kruhů. To není strašení, to je prostě aktuální politická a ekonomická realita.

„Obyčejný lid“ se teď raduje z odchodu Nečase, Kalouska a vlády, která tady pro transparentnost a čitelnost rozpočtů a výběrových řízení udělala, v tom dobrém, zdaleka nejvíce. Za potlesku „obyčejného lidu“ přichází vládní panoptikum, které pohne politickým kormidlem směr Moskva a ekonomickým kormidlem směr kapsy příznivců a podporovatelů Miloše Zemana.